Hoe kan ik een cliënt aanmelden?

Hoe kan ik een cliënt aanmelden?

Als u denkt dat curatele een goede of noodzakelijke optie is voor uw cliënt, neem dan contact met ons op. Galock Dienstverlening komt bij de cliënt thuis of in de zorginstelling om samen te kijken naar de situatie. Wij geven advies over de mogelijkheden en vullen samen alle benodigde formulieren in.

Familieleden moeten een verklaring invullen dat zij akkoord gaan met het instellen van de beschermingsmaatregel. U als professional vragen we bovendien een ondersteunende verklaring in te vullen voor de rechtbank, zodat de noodzaak van de beschermingsmaatregel duidelijk wordt. Wij zorgen dat alle papieren worden ingediend bij de rechtbank.

Het is mogelijk dat de cliënt wordt uitgenodigd om bij de rechtbank te verschijnen. Dit gebeurt niet altijd. De kantonrechter kan ook een besluit nemen op basis van de ingediende stukken. Van het besluit van de kantonrechter wordt een beschikking gemaakt. Op het moment dat wij de beschikking hebben ontvangen gaan wij aan de slag.

Klik hier voor alle benodigde formulieren.