Mentorschap

Op deze pagina worden de volgende zaken besproken:

U kunt klikken op de verschillende punten, om naar dat stuk tekst te gaan.

Wat doen wij als uw mentor?

Wij behartigen uw persoonlijke zaken. Dit betekent dat wij persoonlijke dingen voor u regelen, zoals zorg en medische behandelingen. We doen dit zoveel mogelijk zoals u het zelf zou willen.

Als de rechter besluit dat u een mentor krijgt, dan maakt hij een beschikking op. Dat is een papier waarin staat dat u een mentor heeft. Als wij de beschikking hebben gekregen, gaan we voor u aan de slag.

Behandeling en zorg

We sturen uw behandelaars en verzorgers een brief. In deze brief staat dat we uw mentor zijn. Wij vragen het behandelplan en zorgplan op. We praten ook uitgebreid met u over uw zorg of behandeling. We praten ook met mensen uit uw omgeving en met uw behandelteam.

Uw wensen

Wij willen uw zaken zoveel mogelijk regelen zoals u dat wilt. Daarom komen we regelmatig bij u langs. Zo kunnen we u en uw wensen leren kennen. Wij kijken dan ook of de verzorging aan u goed geregeld is.

Verantwoording afleggen

Wij moeten laten zien dat we uw persoonlijke zaken goed regelen. Daarom leggen we verantwoording aan u af. Ook leggen we eenmaal per jaar verantwoording af aan de kantonrechter.

Veelgestelde vragen

Kan de mentor mij gedwongen laten opnemen?

Nee, dat kan niet. Een mentor kan u adviseren, maar kan u niet dwingen tot een opname.

Kan de mentor beslissen tot euthanasie?

Nee, de mentor kan en mag geen besluiten nemen over euthanasie

U heeft een klacht

We vinden het belangrijk dat u tevreden bent over onze dienstverlening. Bent u toch niet tevreden? Of heeft u ideeën over hoe het beter kan? Neem dan contact met ons op. We kijken graag samen hoe het anders of beter kan.

Vindt u dat we het samen toch niet goed kunnen oplossen? Dan kunt u een officiële klacht indienen. Daarvoor hebben wij een klachtenreglement. Om een klacht in te dienen, moet u dit reglement volgen.